Last van ongedierte?

Ongediertebestrijding, da's een thema waarover er veel urban legends en volkswijsheden de ronde doen. Niettemin hebben mensen toch altijd veel vragen in verband met bepaalde ongedierteproblemen. Op deze pagina trachten we enkele van de vragen die vaak terugkomen, te beantwoorden.
Ongedierte
+ 2.200 tevreden klanten
Wij spreken NL FR EN DE

Zelf ongedierte bestrijden

Aan de telefoon stellen veel klanten ons de vraag “vanaf wanneer moet ik een ongediertebestrijder laten komen?”. Het eerlijke antwoord daarop is: “Dat moet u zelf kiezen.” Sommige mensen die contact met ons opnemen schreeuwen moord en brand bij het kleinste vermoeden van ongedierte, waar anderen met flinke tegenzin beroep doen op ons omdat ze hier ten langen leste tot verplicht worden (door een bevelschrift van de gemeente of van de syndicus bijvoorbeeld). Kortom, ons antwoord op die vraag doet er in feite niet veel toe.

Of u iemand wenst in te schakelen, dat kan u altijd het beste zelf inschatten. Geloof het of niet, maar uit uw getuigenis kunnen we niet altijd opmaken wat de omvang van een ongedierteplaag precies is. Hoe bekwaam u bent, dat weten wij uiteraard evenmin.Los daarvan hebben we hier uiteraard wel een mening over. Sommige dingen kan je beter uit handen geven. De bestrijding van bedwantsen is daar een voorbeeld van. We komen te vaak in contact met mensen, nadat ze veel vergeefse pogingen ondernomen hebben. Dikwijls hebben ze hun halve hebben en houden al naar het containerpark gedragen en blijken hun nieuwe meubelen na enkele maanden ook geïnfesteerd. Iedereen verdient een goede nachtrust. Uw slaagkansen bij bestrijding zijn gering. Bespaar u geld, tijd en kopzorgen. Bel ons, we komen gratis kijken.

Ook bij andere soorten ongedierte is het soms moeilijk om bestrijding tot een goed einde te brengen.

  • Voor kakkerlakken zijn er jammer genoeg geen effectieve producten in de reguliere handel te vinden. Bovendien is het een insect dat in nesten leeft, dus het lokaliseren van het ongedierte is hierbij belangrijk.
  • U kan er zelf misschien in slagen om één of meerdere ratten te vangen, maar ratten zijn sluw en ze maken het je soms knap lastig. Wil je gif gebruiken? Dat is mogelijk. Maar denk aan de consequenties. Kan je uitsluiten dat andere dieren of kinderen gevaar lopen? Een rat kiest niet waar ze dood zal gaan. Bestaat de kans op een kadaver in een onbereikbare plaats?
  • Houtworm kan je in sommige gevallen zelf bestrijden, maar een analyse van een expert is belangrijk. Zo ken je ook de oorzaak van de aantasting.
    Marterproblemen zijn voor ons altijd een leuke uitdaging, dus voor jou zijn ze dat zeker!
  • Het bestrijden van een wespennest is niet zo moeilijk. Maar beschik je over bescherming? Ben je allergisch? Dat weet je spijtig genoeg niet op voorhand.

Hoe kan je ongedierte voorkomen?


Wie is verantwoordelijk voor een ongedierteprobleem?


Wat is de prijs van ongediertebestrijding?

Wat onze klanten over ons zeggen